Gipsväggar

Montage av smidiga och tåliga gipsväggar

Välkommen till din snickare i Göteborg – specialister på montering av gipsväggar. Vi har erfarenhet av att arbeta med alla typer av gips och stommar och kan säkra högsta kvalitet i varje led. Genom åren har vi arbetat mot såväl privatpersoner, fastighetsägare som företag i en rad olika projektformer och tar fullt ansvar för såväl material som utförande.

Är du intresserad av att anlita en byggfirma som har lång erfarenhet av att sätta upp gipsväggar i stora som små byggprojekt, som del av en entreprenad eller som ensam aktör? Välkommen att kontakta oss redan idag – vi återkommer snarast med mer information eller en offert.


rum med gipsväggar

Gipsväggar är mycket användbara

Moderna gipsväggar håller mycket hög kvalitet och kan användas till många olika byggen – ett extrarum, en avdelning mellan finrum och matsal eller ett extra lugnt rum på kontoret. Du behöver inte flytta för att få en ny rumsindelning – det räcker ofta med nya innerväggar i gips. Gipsväggar är enkla att montera och är så starka och tåliga att det går att hänga upp hyllor och skåp i dem. Det går även att bygga in fönster och dörrar i en gipsväggar. Elektriska eller sanitära installationer går också att bygga in i sådana väggar.

Ett material som blir mer och mer populärt

Gips är ett material med många fördelar och blir konstant mer populärt. Här är några av dessa plus:

  • Gips är ett brandhämmande och brandskyddande material.

  • Fungerar bra i ljudisolerande syfte.

  • Det är stabilt utan besvärande rörelser.

  • Gips är vindtätt.

  • Lätt att hantera, kapa och anpassa till olika former.

  • Gips är ett bra underlag för de mest förekommande ytbehandlingarna.

  • Ett material med starka miljöegenskaper.

Viktigt med noggrann planering

Innan vi inleder ett projekt som inkluderar gipsväggar planerar vi arbetet noggrant i samarbete med kunden. Det är viktigt att redan på förhand tänka ut om en dörr ska sättas in i gipsväggen eller var strömförsörjning för el och lysknappar bör placeras.

Om man med hjälp av en gipsvägg ska bygga in ett badrum är det viktigt att planera hur ledningar ska dras redan på ett tidigt stadium. Anlitar du oss för montering av gipsväggar så får du hjälp av erfarna hantverkare som kan hjälpa dig att undvika misstag och svara på de frågor du har.

Vilka gipsväggar ska du välja?

Skiljeväggar måste kläs med gipsskivor med en tjocklek på minst 12,5 mm. Men för att uppnå riktigt bra isoleringsvärden rekommenderar vi dubbla lager med skivor. Att välja rätt skivor kan vara viktigt av praktiska skäl. Om gipsskivorna måste upp för en smal trappa är det bra att välja smalare skivor.

Är du intresserad av att utveckla en inomhusmiljö med hjälp av gipsväggar? Välkommen att kontakta oss så får du den hjälp du behöver. Utöver Gipsväggar hjälper vi gärna till med exempelvis undertak och platsbyggda garderober.

Erfarna montörer av gipsväggar i Göteborg